Általános információk

Egyesületünk fő tevékenysége, hogy hagyományőrző bemutatókat, fellépéseket tart szerte az országban, és külföldön is rendezvények, fesztiválok, történelmi napok keretén belül.

Ezt egészíti ki számos gyerektábor alatti, nemzeti ünnepek során, települések ünnepnapján levő részvétel, és még számos különböző partnerünknél való megjelenés.

Mindenhol emelni tudjuk a rendezvény színvonalát hangulatos és látványos bemutatóinkkal és jelenlétünkkel. Sajátos szemléletmódunk révén pedig mint hagyományőrzők mindenhol tudjuk saját alapcélunkat megvalósítani, mert minden megjelenésünk alatt a közönségünk az általunk bemutatott és megmutatott nemzeti és kulturális értékekbe nyer bepillantást.

Az a hitvallásunk egyik alapja pont ez, hogy számos partnerünk és bemutatónk révén a különböző rendezvényeket is erősítjük, és közben minél több embernek tudjuk történelmi múltunk fontos értékeit megmutatni látványos, érdekes és szórakoztató módon.

Bemutatóinkat sok éves képzésen és tanuláson átesett egyesületi tagságunk tartja, akik minden évben több száz órát töltenek gyakorlással, és felkészüléssel. Erre szükségük is van, hisz többfajta előadás formában kell helyt állniuk.

Számos fajta bemutató, és fellépési lehetőség van a repertoárunkban az elmúlt évek tapasztalatai okán, mert sokféle partnerünk van, így sokféle igénnyel, körülménnyel, közönséggel, helyszínnel találkoztunk. Ezért alakítottuk ki a különböző fajta bemutatóinkat, mindet alaposan kidolgozva, és kigyakorolva. Van ahol előadásorientáltabb és inkább szakmai megjelenést várnak el minél több történelmi alapú részlettel, és ezek kihangsúlyozásával. Máshol a rendezvény jellege okán a közönség szórakozni szeretne és látványos érdekes bemutatót látni. Megint máshol az aprónéppel kell foglalkoznunk, és a gyerekek megintcsak másfajta bemutatót igényelnek, várnak el. Ha a körülmények, a helyszín, a rendezvény jellege engedi a színmű-típusú bemutatóinkkal jelenünk meg. Vannak helyek pedig ahova középkori táborunkat visszük, hogy látványos eleme legyen a rendezvénynek. Középkori tábori konyhánk révén pedig látványfőzést, és gasztronómiai bemutatót tartunk.

Rendelkezünk komplett, premierén már átesett fesztivál koncepcióval 100-110 hagyományőrzőt egyszerre szervezve, mozgatva, és előadásban szerepeltetve.

Mint látható nagyon összetetten és sokrétűen vagyunk képesek gondolkodni, ha hagyományőrzésről van szó. Pontosan azért, mert úgy véljük ezt a tevékenységet nagyon sokféleképpen lehet művelni, és minden egyes megközelítés ugyanolyan értékes, ha jó minőséggel van előadva, igényesen, és egyértelművé téve, hogy melyik előadási aspektusról van szó, és az mit jelent pontosan.

Minden felkérésünknél egy igényfelméréssel, vagyis egy összetett egyeztetéssel kezdünk lehetőleg személyesen. E során a szervezőséggel le tudjuk egyeztetni milyen fajta rendezvényről van szó, milyen fajta megjelenés lenne a legcélszerűbb. Megbeszéljük ez hogyan nézne ki a mi részünkről, milyen hely és egyéb igényekkel járna, hány fővel jelenünk meg, és milyen bemutatókat tartunk.

A későbbiekben még a bemutató előtt promóciós anyagokat is adunk át, amennyiben igényli a Szervezőség, hogy minél jobban lehessen hirdetnie a megjelenésünket. Illetve amennyiben van lehetőség személyes helyszínbejárást tartunk. Ha erre nincs lehetőség, akkor legalább fényképeket szoktunk kérni a bemutatóink helyszínéről, hogy megfelelő felkészültséggel érkezzünk.

Komplex programok és megjelenés során rendezvényszervező segítséget is felajánlunk szakembereink segítségével, akik sokéves tapasztalattal rendelkeznek rendezvényszervezés, hagyományőrző rendezvények szervezése, hagyományőrzők rendezvényeken területeken.

Bemutatóinkra való megjelenés sohasem csak konkrétan a bemutatóról szólnak. Jelentős időt töltünk a közönséggel bemutató előtt és után, minél jobban bevonva őket abba a hangulatba, amiről a történelmi hagyományőrzés szól. Ezt a részét tartjuk a legfontosabbnak tevékenységünkben, hisz ilyenkor adjuk át a legtöbb élményt.

Kiemelten fontosnak tartjuk azt, hogy közönségorientált csoport legyünk, akik a lehető leginkább az emberek szórakoztatására, és interaktív módon levő tanulására fókuszálnak. Úgy érezzük ezzel

tudjuk alapcélunkat a lehető legjobban megvalósítani.