Gyerektábor

2022

Egyesületünk megalakulása óta vesz részt gyerektáborokban fellépőként, vagy komplex foglalkozásokat tartva. Ezek alatt jelentős tapasztalatot gyűjtöttünk a gyerektáboroztatás, és csoportos gyerekprogramok terén.

2021-től saját hagyományőrző gyerektáborokat szervezünk Debrecenben és Derecskén.

Gyerektáboraink a szabadidős mozgás, sportolás (íjászat, vívás, csoportfoglalkozások), a kézműves foglalkozások, és az interaktív történelem órák köré épülnek tematikailag. Helyszínként megfelelő környezetet biztosító Művelődési Házak állnak rendelkezésre, ahol biztosított a megfelelő szakmai színvonalon levő táboroztatás.

Egyesületünk pedagógusai biztosítják a táboroztatások során a megfelelő szakmai tudást a gyerekeket táboroztatva. Egyesületi hagyományőrző tagjaink pedig látványos foglalkozásokat, előadásokat, bemutatókat tartanak végig a táborozási hetek során.

Érdeklődjenek bátran a debtortkor@gmail.com emailcímen vagy a 06-30-966-1578-as telefonszámon az aktuális évben gyerektáboraink iránt. Várunk minden érdeklődőt 6-18 éves kor között.

csapat tábor plakát 2022 válztozás

Egyesületünk egyik legfontosabb tevékenysége a fiatalok, a gyerekek körében a történelmi és kulturális értékeink népszerűsítése, megismertetése. Ezzel is próbáljuk hagyományőrző, hagyományápoló tevékenységünket sokrétűen végezni, minél többféle módon.

A gyerekeket és fiatalokat érintő programokban a szórakoztató játékos tevékenységektől kezdve az interaktív tanuláson át sokfajta módon tudunk részt venni.

Számos gyerekprogramban és gyerekrendezvényen veszünk részt egész évben, de a gyerekek nyári táboroztatását tartjuk kiemelten jelentősnek.

Az elmúlt 5 évben számos gyerektáborban vállaltunk fellépéseket és gyerekekkel való foglalkozásokat, ezen kívül saját magunk is tartottunk több alkalommal a Debreceni Művelődési Központtal karöltve hagyományőrző gyerektábort.

2022-ben összetett komplex gyerektáboros nyarat tartottunk több táborral saját tematika alapján. A táborozó gyerekeknek pedig lehetőségük volt heti rendszerességű foglalkozásokon folytatni azokat a tevékenységeket, amik megtetszettek nekik a táborok alatt. Ez az Apródképző tevékenységünk, amit itt a honlapunkon megtalálnak.

Több oszlopos, alapító egyesületi tagunk is pedagógiai pályát választott magának, tanárként hivatástudattal tele végzik a fiatalok nevelését és tanítását.

Gyerektábor koncepciónk lényege a honismeret,a hagyományápolás, a történelem interaktív módon tanulása. Az íjászat, a különböző szabadidős tevékenységek, az aktív mozgás és sportolás jegyében megszülető foglalkozásaink révén biztosítják a gyerekek számára a mozgalmas és feledhetetlen élményeket. Minden nap érdekes és szórakoztató kézműves tevékenységeken is részt vesznek a gyerekek.

Hagyományőrző egyesületként ehhez minden eszközünk, tudásunk rendelkezésre áll. A tábor honismereti jellegét a történelmi korszakok bemutatás adja, melyet játékos feladatokon keresztül történik, de egyben a tábor alkalmas a történelmi általános és középiskolás ismeretek elmélyítésére is a történelem szakos pedagógusainkon keresztül azon gyerekeknek.

Ezekhez a fentiekhez fontos a jó szakemberek megléte, akik nem csak a történelem tanítása vagy a hagyomápoló, kézműves, sportfoglalkozások terén jeleskednek, hanem a gyerekekhez is jól értenek. A hangulatos és érdekes hagyományőrző programok közül csak egy párat megemlítve: lovagi bemutató, íjászat, solymászbemutató, lovas bemutató, illetve a kézműves foglalkozások. Illetve egy remek helyszín, ahol mindezt jó környezetben, könnyen megközelíthetően, remek felszereltségű helyszínen végezhetjük. A fentiekben olvashatóan mind a megfelelő tanárokkal, mind a színes hagyományőrző programokat előadni tudó hagyományőrzőkkel rendelkezünk, és remek partnerekkel, akik színesíteni tudják a táborainkat.

A helyszínünk Derecske településén, a Művelődési Központjának segítségével egy mesés szépségű, szabadidős tevékenységre alkalmas létesítmény. (A kiutazás biztosított.)

Így tehát ajánljuk az Önök figyelmébe Gyerektáborunkat, vagy más néven:

„Nyári Gyerektábor Mátyás király korában”

Ha felkeltettük érdeklődését olvasson tovább a részletekért, vagy látogassa meg a tábor facebook oldalát.
Várjuk a gyerekeket és a fiatalokat szeretettel!

Helyszín: Derecske