Hangverseny Paganini

Szellemében

Egyesületünk célja megalakulásától kezdve a kulturális értékek megőrzése, felelevenítése, és a ma emberének bevonása ezen értékek megismerésébe. Ezt pedig mindig is a lehető legtágabban szerettünk volna kezelni, és a hagyományőrző tevékenységet annyi mindennel kiegészíteni, amennyivel csak tudjuk, a nemes cél érdekében.

Egyesületünk 2023-ban nyújtotta be csatlakozását az Európai Paganini Út művészeti és kulturális szervezethez. Ezzel pedig reményeink szerint egy hosszútávú szakmai, emberi és szellemi együttműködés vette kezdetét, amihez tisztelettel, megbecsüléssel állunk, és tele izgalommal, hogy milyen új tevékenység áll előttünk. Mélyen megtisztelve érezzük magunkat, hogy lehetőséget kaptunk egy kulturális, művészeti nemzetközi szervezethez csatlakozni.

Partnereinkkel együtt Niccoló Paganini (1782.10.27.-1840.05.27.) életének és munkásságának bemutatása a célunk, de rajta keresztül számos kortárs zenészt, magát a 18. század végének és 19. századnak a zenei hangulatát, élményét is.

Örömmel állunk ezen munka és kihívás elé, és a 2024-es évtől kezdve évente több zenei rendezvényt is szervezünk, ahol múlhatatlan értékű zeneszerzők műveit, munkásságát, és életét mutatjuk be.