Gyerektábor

2021

Egyesületünk megalakulása óta vesz részt gyerektáborokban fellépőként, vagy komplex foglalkozásokat tartva. Ezek alatt jelentős tapasztalatot gyűjtöttünk a gyerektáboroztatás, és csoportos gyerekprogramok terén.

2021-től saját hagyományőrző gyerektáborokat szervezünk Debrecenben és Derecskén.

Gyerektáboraink a szabadidős mozgás, sportolás (íjászat, vívás, csoportfoglalkozások), a kézműves foglalkozások, és az interaktív történelem órák köré épülnek tematikailag. Helyszínként megfelelő környezetet biztosító Művelődési Házak állnak rendelkezésre, ahol biztosított a megfelelő szakmai színvonalon levő táboroztatás.

Egyesületünk pedagógusai biztosítják a táboroztatások során a megfelelő szakmai tudást a gyerekeket táboroztatva. Egyesületi hagyományőrző tagjaink pedig látványos foglalkozásokat, előadásokat, bemutatókat tartanak végig a táborozási hetek során.

Érdeklődjenek bátran a debtortkor@gmail.com emailcímen vagy a 06-30-966-1578-as telefonszámon az aktuális évben gyerektáboraink iránt. Várunk minden érdeklődőt 6-18 éves kor között.

Gyerektábor plakát 2021 Debreceni Történelmi Korok Hagyományőrző Egyesület

Egyesületünk egyik legfontosabb tevékenysége a fiatalok, a gyerekek körében a történelmi és kulturális értékeink népszerűsítése, megismertetése. Ezzel is próbáljuk hagyományőrző, hagyományápoló tevékenységünket sokrétűen végezni, minél többféle módon.

A gyerekeket és fiatalokat érintő programokban a szórakoztató játékos tevékenységektől kezdve az interaktív tanuláson át sokfajta módon tudunk részt venni.

Számos gyerekprogramban és gyerekrendezvényen veszünk részt egész évben, de a gyerekek nyári táboroztatását tartjuk kiemelten jelentősnek.

Az elmúlt 5 évben számos gyerektáborban vállaltunk fellépéseket és gyerekekkel való foglalkozásokat, ezen kívül saját magunk is tartottunk több alkalommal a Debreceni Művelődési Központtal karöltve hagyományőrző gyerektábort.

Több oszlopos, alapító egyesületi tagunk is pedagógiai pályát választott magának, tanárként hivatástudattal tele végzik a fiatalok nevelését és tanítását.

Több nemzetközi szervezettel partnerségben, és több nemzetközi rendezvény rendszeres látogatóiként azt is tudjuk mennyire fontos a 21. században a biztos idegen nyelvi tudás, hogy az ember boldogulni tudjon bármiben az életében. Szerencsére tanári képesítésű tagjaink egy része nyelvtanár is, így van lehetőségünk szakszerűen idegennyelvi nyári táborokat tartani.

Gyerektábor koncepciónk lényege a tanulás, az idegen nyelvi fejlődés és a szórakozás ötvözése a megfelelő arányokkal. Angol nyelvi tábort szervezünk, ahol teljesen kezdő, kezdő-középhaladó, haladó szinten is képesek vagyunk az angol nyelv fejlesztésére. Illetve, ami nagyon fontos a gyerekek esetében, hogy motiváljuk őket a nyelvtanulás szeretetére, és fontosságára.

Szeretnénk ehhez a tanulási folyamathoz kreatívan, újszerűen és szórakoztató elemekkel feltöltve állni a tábor alatt, és mint hagyományőrző egyesület ehhez minden lehetőségünk megvan. Így a hagyományőrző programok, bemutatók, szereplők, és hagyományápoló tevékenységek könnyed, szórakoztató hangulatával kellemes, és újszerű környezetet teremtünk, miközben az idegennyelvi tanulás, fejlődés is halad minden nap. Így a gyerekek egyszerre fognak egy nyári tábor alatt fejlődni, tanulni, de egyben kikapcsolódni, szórakozni is.

Ezekhez a fentiekhez fontos a jó szakemberek megléte, akik nem csak az idegennyelvi tanítás terén jeleskednek, hanem a gyerekekhez is jól értenek. A hangulatos és érdekes hagyományőrző programok: lovagi bemutató, íjászat, solymászbemutató, lovas bemutató, illetve a kézműves foglalkozások. Illetve egy remek helyszín, ahol mindezt jó környezetben, könnyen megközelíthetően, remek felszereltségű helyszínen végezhetjük. A fentiekben olvashatóan mind a megfelelő tanárokkal, mind a színes hagyományőrző programokat előadni tudó hagyományőrzőkkel rendelkezünk, és remek partnerekkel, akik színesíteni tudják a táborainkat.

A helyszínünk pedig a mesés szépségű Martinkaland területe 5 km-re Debrecentől, ahol a jó környezet, a felszereltség, és a jó megközelíthetőség egyszerre jelen van.

https://www.martinkaland.hu/

Így tehát ajánljuk az Önök figyelmébe Gyerektáborunkat, vagy más néven:

„Angol nyelvi tábor Mátyás király korában”

Ha felkeltettük érdeklődését olvasson tovább a részletekért, vagy látogassa meg a tábor facebook oldalát.
Várjuk a gyerekeket és a fiatalokat szeretettel!